ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ο καλός Κηπουρός τον Δεκέμβριο

Ολοκληρώστε το κλάδεμα των φυλλοβόλων δένδρων και προσθέστε τύρφη γύρω από τους κορμούς τους για να προστατέψετε τις ρίζες τους από το κρύο.
Οι χειμωνιάτικοι μήνες είναι η εποχή που ο κήπος σας ξεκουράζετε. Το χώμα έχει ανάγκη να μείνει ελεύθερο από φυτά για να ανανεωθεί.
Για εσάς είναι η ευκαιρία να ξανασχεδιάσετε τον κήπο σας διορθώνοντας αυτά που δεν σας άρεσαν στον ανθισμένο περσινό σας κήπο είτε όσον αφορά είδη φυτών είτε χρώματα λουλουδιών. Σκεφτείτε και αποφασίστε τι θα φυτέψετε την άνοιξη και σε ποια σημεία του κήπου σας.
Είναι επίσης ευκαιρία να επισκευάσετε τυχόν διαδρόμους ή βραχόκηπους και να σκάψετε το χώμα αν είναι στεγνό ώστε να βοηθήσετε στον αερισμό και στην ανανέωσή του. Επίσης καθαρίστε και συντηρείστε τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε στον κήπο σας.
Αν σκοπεύετε να φυτέψετε εσπεριδοειδή ή οπωροφόρα δέντρα, μόλις που προλαβαίνετε. Φροντίστε να προστατέψετε τα νεαρά αυτά δέντρα σε περίπτωση παγωνιάς τυλίγοντάς τα με πλαστικό.
Οι μπουκαμβίλιες που έχετε στον κήπο σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στην παγωνιά και "καίγονται εύκολα". Προστατέψτε τις με πλαστικό από το χιόνι και την παγωνιά. Aντίθετα οι τριανταφυλλιές σας θα συνεχίσουν να ανθίζουν ακόμα και μέσα στο χιόνι.
Φροντίστε τα χειμωνιάτικης συγκομιδής λαχανικά που έχετε στον κήπο σας και σκάψτε καλά τα αυλάκια γύρω τους ώστε ακόμα και στις ημέρες συνεχόμενης βροχής το νερό να μην λιμνάζει.
Παραγγείλετε καταλόγους σπόρων και φυτών από το Internet, υπάρχουν κάποιες εταιρείες που στέλνουν δωρεάν ή με μίνιμουμ κόστος καταλόγους και στην Ελλάδα και ξεφυλλίστε τους τις κρύες νύχτες στη ζεστασιά του καναπέ σας. Θα σας δώσουν πολλές ιδέες για το τι θα κάνετε την άνοιξη.
Τα φυτά μας πάντα μας δίνουν χαρά και η φροντίδα τους χρόνο ευχάριστης απασχόλησης. Εχετε λοιπόν λίγα πραγματάκια να κάνετε αυτό το μήνα εκτός από το να θαυμάζετε το δέντρο σας και να επιτίθεστε σε πλούσια γιορτινά τραπέζια και λαχταριστά μελομακάρονα. Ετσι κι αλλιώς λίγη άσκηση στον κήπο δεν θα σας βλάψει, αντίθετα θα σας βοηθήσει να μην μετανιώσετε για αυτούς τους απίστευτους κουραμπιέδες που έφτιαξε η θεία σας.

πηγή:/www.valentine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου