ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτήςΣάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009

Πως θα βγάλετε ταυτότητα στο καρτοκινητό σας

Όλοι οι νέοι συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας, θα πρέπει να δηλώνουν τα στοιχεία ταυτότητας τους με την αγορά, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η σύνδεσή τους. Για τους κατόχους καρτοκινητών που έχουν ενεργοποιήσει τη σύνδεσή τους μέχρι και 07/11/2009, η καταληκτική ημερομηνία για να δηλώσουν τα στοιχεία τους είναι η 30η Ιουλίου 2010.

Εάν τα στοιχεία δεν δηλωθούν μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία, η σύνδεση θα διακόπτεται.
ο αριθμός δεν χάνεται, απλά το καρτοκινητό φράσσεται προσωρινά είτε πρόκειται για νέο είτε παλιό συνδρομητή. Με την εφαρμογή της ταυτοποίησης επανέρχεται μετά κανονικά σε λειτουργία
Η ταυτοποίηση γίνεται αποκλειστικά από τον κάτοχο του κινητού ή εξουσιοδοτημένου προσώπου σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας. Ειδικότερα για την Cosmote στα καταστήματα Cosmote, Γερμανός, ΟΤΕshops, για την Vodafone στα καταστήματα Vodafone και για την Wind στα καταστήματα Wind
Τι δικαιολογητικά απαιτούνται για την ταυτοποίηση;
Πέραν της αίτησης τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχει κανείς μαζί του είναι:
Α) Ταυτότητα ή διαβατήριο του κατόχου ή
Β) Σε περίπτωση αλλοδαπών αντίστοιχο έγγραφο/όπως φωτοτυπία άδειας παραμονής, δελτίο ειδικής ταυτότητας ομογενούς ή δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού. Αν υπάρχει χρήστης που είναι διαφορετικό πρόσωπο από το συνδρομητή, τότε χρειάζεται και η ταυτότητα του χρήστη καθώς και το ονοματεπώνυμό του.
Τι γίνεται σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας της συσκευής μου;
Σε περίπτωση κλοπής της κάρτας ή της συσκευής, η φράση “δεν βαριέσαι” που ίσχυε μέχρι σήμερα δεν ισχύει καθώς υπάρχει κίνδυνος το κινητό να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε σκοπό με το όνομα του αρχικού ιδιοκτήτη να “βαρύνεται” με τις ευθύνες. Για αυτό το λόγο θα πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις ο χρήστης να απευθύνεται αμέσως στην εταιρεία προκειμένου να απενεργοποιηθεί η σύνδεση
Eφ’ όσον ταυτοποιηθώ, θα υπάρχει ο αριθμός του κινητού μου στον τηλεφωνικό κατάλογο;
Είναι στη διακριτική ευχέρεια του χρήστη του κινητού για το εάν το κινητό του θα συμπεριλαμβάνεται στον τηλεφωνικό κατάλογο ή οχι καθώς υπάρχει σχετική επιλογή.
Δηλώνω και το IMEI της συσκευής; Αν σε ένα μήνα αλλάξω συσκευή, πρέπει να το ξαναδηλώσω;
Δεν είναι απαραίτητο να δηλώσετε τη συσκευή σας ή την αλλαγή της συσκευής.
Αν είμαι στο εξωτερικό, πως μπορώ να κάνω ταυτοποίηση των στοιχείων μου;
Η ταυτοποίηση για τους κατοίκους εξωτερικού γίνεται μέσω εξουσιοδότησης, εφόσον η εξουσιοδότηση είναι επικυρωμένη με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής (π.χ. από προξενείο, Αστυνομικό Τμήμα ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών).

πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΚΕΚΑ

1 σχόλιο:

  1. Αντε μετα θα μας πουν να βγαλουμε και ταυτοτητα στις ιστοσελιδες, και άντε μετα δεν θα μπορουμε να γραψουμε τιποτα γιατι θα πεφτει λογοκρισια. Αυτη τη δημοκρατία ονειρευονται μερικοι των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή