ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Μυστικά καθαρισμού για το σπίτι


Επιστρέψατε στο σπίτι σας από τις διακοπές και ήρθατε αντιμέτωπες με τη σκόνη και τη βρωμιά; Πριν καταφύγετε στα κλασικά καθαριστικά της αγοράς, προτιμήστε ξύδι, λεμόνι και αλάτι και αποφύγετε τις έντονες μυρωδιές και την επίμονη σκόνη.
Λεμόνι

Το οξύ που περιέχει το λεμόνι μπορεί να αφαιρέσει διάφορους λεκέδες, ακόμα και από σκουριά.
Χρησιμοποιήστε το :
Στο πλυντήριο πιάτων για αφαίρεση έντονης μυρωδιάς και δύσκολων λεκέδων, σαν έξτρα ενίσχυση του απορρυπαντικού. Βάλτε μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού μέσα στο πλυντήριο πριν πλύνει.
Φτιάξτε ένα άκρως αποτελεσματικό μείγμα από λεμόνι και αλάτι και αφαιρέστε επίμονους λεκέδες.Πάρτε μισό λεμόνι κομμένο στη μέση και καθαρίστε την επιφάνεια εργασίας στην κουζίνα. Αφήστε το λεμόνι να δράσει για 20 λεπτά και μετά ξεβγάλτε με νερό (μόνο για πλαστικές και ξύλινες επιφάνειες- δοκιμάστε σε μία άκρη της επιφάνειας πριν για να βεβαιωθείτε πως δεν αλλάζει το χρώμα ή η υφή)

Στο πλυντήριο ρούχων : για αστραφτερό λευκό χρώμα, προσθέστε μισή κούπα χυμού λεμονιού όταν ξεβγάζει το πλυντήριο.Σε πλαστικά τάπερ: για να καθαρίσουν από φαγητά που έχουν μείνει μέσα μέρες, τρίψτε λεμόνι σε όλη την επιφάνεια του τάπερ και αφήστε το να στεγνώσει στον ήλιο. Μετά πλύντε το κανονικά.
Ξύδι

Το ξύδι, όπως και το λεμόνι έχει αρκετό οξύ. Αυτή του η ιδιότητα το καθιστά ικανό να καθαρίζει από άλατα νερού μέχρι υπολείμματα σαπουνιού.
Χρησιμοποιήστε το:

Για να καθαρίσετε την καφετιέρα σας: Γεμίστε το δοχείο του νερού μισό με νερό και μισό με ξύδι. Μετά θέστε την καφετιέρα σε λειτουργία. Όταν πέσει το μισό μείγμα στην κανάτα, κλείστε την καφετιέρα και αφήστε το μείγμα μέσα για περίπου μισή ώρα. Μετά ξανανοίξτε την καφετιέρα και αφήστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μετά, επαναλάβετε αρκετές φορές μόνο με νερό.

Πλυντήριο πιάτων: Για να απολυμάνετε το πλυντήριό σας, βάλτε μισή κούπα ξύδι στη θήκη του απορρυπαντικού και βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία (αλλά άδειο). Εναλλακτικά βάλτε ένα μπολ με ξύδι στον πάτο του πλυντηρίου και βάλτε το στη λειτουργία κανονικά (χωρίς πιάτα μέσα)
Απομάκρυνση αλάτων νερού: βάλτε σε μία σακούλα ξύδι και τοποθετήστε την γύρω από την ντουζιέρα, ασφαλίζοντάς την με τα χερούλια. Αφήστε την για όλο το βράδι και το πρωί ξεπλύνετε με νερό. Τα άλατα θα εξαφανιστούν.

Αλάτι

Η κοκκώδης υφή του αλατιού το κάνει ιδανικό για καθαρισμό με τρίψιμο.
Χρησιμοποιήστε το:
Στο πλύσιμο γυάλινων πιάτων και ποτηριών: Το αλάτι δεν πρόκειται να γρατσουνίσει τα σκεύη ή τα ποτήρια σας. Χρησιμοποιήστε το στους επίμονους λεκέδες.
Σε πλαστικούς πάγκους και τραπέζια: καλύψτε την βρωμιά και τους επίμονους λεκέδες με μπόλικο αλάτι. Μετά από μία ώρα απλά βουρτσίστε για να το απομακρύνετε από τις επιφάνειες.
Λεκέδες στον φούρνο. Αν η κατσαρόλα έβρασε και γέμισε λεκέδες την κουζίνα, ρίξτε αλάτι για να απορροφήσει το νερό ή τον λεκέ. Όταν ο φούρνος ή η κουζίνα κρυώσει, απλά απομακρύνετε το αλάτι με ένα νωπό σφουγγάρι. (προσοχή, όχι για κεραμικές εστίες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου