1η εβδομάδα:
κολοκυθάκι – καρότο – πατάτα (Όλα σε κανονικό μέγεθος). Στο τέλος προσθέτουμε 1-2 κουταλάκια ελαιόλαδο ωμό και 3-4 σταγόνες λεμόνι.
ΟΧΙ ΑΛΑΤΙ ή ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ.
1η Μέρα:
2-3 κουταλάκια σούπα και συμπλήρωμα με γάλα.
2η Μέρα:
3-6 κουταλάκια σούπα και συμπλήρωμα με γάλα.
3η Μέρα:
9 κουταλάκια σούπα και συμπλήρωμα με γάλα.
4η Μέρα:
12 κουταλάκια σούπα (και γάλα έαν θέλει).
5η Μέρα:
140 gr σούπα (καθόλου γάλα).Εάν θέλει μπορεί να πιεί νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (το οποίο από πριν θα είναι βρασμένο).
3η εβδομάδα:
Προσθέτουμε 100-120 gr κρέας μοσχάρι (ελιά ή ποντίκι) ποσότητα για 2 ημέρες. Επίσης βράζουμε λαχανικά όπως φασολάκια ή αρακά ή σπανάκι ή σέλινο ή μπρόκολο κλπ.
Λαχανικά:Τα λαχανικά θα είναι φρέσκα ανάλογα με την εποχή. Προσθέτουμε ένα καινούργιο λαχανικό κάθε 4 ημέρες περίπου. Καλό είναι η ντομάτα να προστίθεται μετά τον 9ο μήνα (λόγω αλλεργιών).
Κοτόπουλο:Το κοτόπουλο θα είναι χωρίς πέτσα από τον 9ο μήνα περίπου και η ποσότητα 100-120gr για 2 ημέρες. Στην αρχή προτιμούμε το μοσχάρι λόγω πλούσιων θρεπτικών συστατικών (Fe, πρωτεΐνη κλπ.).
Αυγό – ψάρι:Το αυγό και το ψάρι θα το δώσουμε μετά τον 12ο μήνα και σε περίπτωση αλλεργίας θα το καθυστερήσουμε περίπου στον 15ο μήνα (ατοπικό ιστορικό).
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου