ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Τα πρώτα .«ψώνια» του μωρού

Τα πρώτα του ... «ψώνια»
Θα μπείτε ίσως στον πειρασμό να ξεκινήσετε την καταναλωτική σας δράση για λογαριασμό του από τους πρώτους κιόλας μήνες της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, αν έως τον έβδομο μήνα δεν ασχοληθήκατε με αγορές -από φόβο μήπως προκαλέσετε τη μοίρα-, είναι καιρός να τις προγραμματίσετε. Θα πράξετε φρόνιμα, αν δεν τις αφήσετε για την τελευταία στιγμή, ώστε να μπορέσετε να τις απολαύσετε με την ησυχία σας. Αν δεν προνοήσετε να τις πραγματοποιήσετε εγκαίρως, αντί για χαρά θα σας προκαλέσουν άγχος, γιατί θα σας επιβαρύνουν με μια παραπάνω έγνοια τις παραμονές της γέννησης του παιδιού.
Θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας πόσα πράγματα έχει ανάγκη το ανθρωπάκι που σύντομα θα έλθει στη ζωή και πόσο ακριβά κοστίζουν. Αποφύγετε καθετί περιττό και μην αρνηθείτε την προσφορά του καροτσιού ή της κούνιας από συγγενείς και φίλους, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερα παιδιά. Όσο για τα ρουχαλάκια του, διαλέξτε τα απαραίτητα σύμφωνα με το γούστο και το πορτοφόλι σας.

Η γκαρνταρόμπα του
Προμηθευτείτε μόνο τα απαραίτητα, φροντίζοντας να είναι βαμβακερά ή μάλλινα -ανάλογα με την εποχή- και όχι συνθετικά. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα δώρα που θα λάβει θα έχουν σχέση με το ντύσιμό του. Μερικά φορμάκια και εσώρουχα, μία φόρμα εξόδου, καλτσάκια χωρίς λάστιχο -να τα πλέξετε μόνη σας, αν θέλετε-, ένα μάλλινο σκουφάκι για το χειμώνα, έξι σαλιάρες και ένας υπνόσακος με φερμουάρ -επίσης μπορείτε να τον πλέξετε εσείς- θα κάνουν θαυμάσια τη δουλειά σας. Τα ασπρόρουχα θα πρέπει να είναι μάλλινα ή βαμβακερά. Πλύντε τα στο χέρι -αν είναι δυνατό- και σιδερώστε τα όλα, ώστε να είναι έτοιμα όταν θα έρθει το μωρό στο σπίτι.
Θα χρειαστείτε πάνες, τρία με τέσσερα ζευγάρια σεντονάκια, μία κουβέρτα βαμβακερή ή μάλλινη καλής ποιότητας (τα συνθετικά παπλώματα είναι ανθυγιεινά).

Η τουαλέτα του
Τα απαραίτητα για την καθημερινή του φροντίδα είναι γάζες, βαμβάκι, μπατονέτες για τα αυτιά, ταλκ, οινόπνευμα, φυσιολογικός ορός σε αμπούλες, ψαλιδάκι με στρογγυλεμένες άκρες, σαπούνι για μωρά, κρέμα, προστατευτικό λάδι, χτένα, βούρτσα, δύο σφουγγαράκια ή πετσετούλες, ένα πλαστικό λεκανάκι για τοπικό πλύσιμο και μια μεγάλη πλαστική λεκάνη για να κάνει το μπάνιο του τον πρώτο καιρό.

Τα γεύματά του
Αν το μικρό σας θα τρέφεται με το δικό σας γάλα, θα σας χρειαστούν τον πρώτο καιρό μόνο δύο με τέσσερα μπιμπερό για νερό ή χαμομήλι. Αν όμως δεν θηλάζετε, θα προμηθευτείτε οκτώ, για να τα αποστειρώνετε όλα μαζί. Απαραίτητα θα είναι επίσης μια επιπλέον θηλή, ένας βραστήρας για την αποστείρωση, μία λαβίδα και βουρτσάκια για να καθαρίζετε τα μπιμπερό και τις θηλές.

Η μεταφορά του
Το καλύτερο μεταφορικό μέσο για το μικρό είναι η αγκαλιά σας. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να κάνει τις βόλτες του:
01.Το πορτμπεμπέ
Δεν είναι η καλύτερη λύση, γιατί γέρνει προς τα πίσω και το μωρό νιώθει ανασφάλεια.

02.Ο μάρσιππος
Είναι ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς μετά το δεύτερο μήνα.

03.Το καρότσι
Διαλέξτε ένα μοντέλο που να γίνεται και καρεκλάκι.

04.Το καθισματάκι για το αυτοκίνητο
Επιλέξτε εκείνο που ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας και παρέχει τη μεγαλύτερη ασφάλεια στο ανεκτίμητο μικρό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου