Συστατικά
500 γρ. πολτοποιημένα μήλα
500 γρ. πολτοποιημένα μήλα
500 μλ. Σιτέλαιο ή Ηλιέλαιο
30 γρ. Κερί μέλισσας
10 γρ. Λανολίνη
Ι00 μλ. Ανθόνερο (από άνθη Μηλιάς, ή Τριανταφυλλιάς)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε κομματάκια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό το οποίο αφήνουμε να βράζει ελαφρώς, και τοποθετούμε ένα άλλο πήλινο μπολ μέσα σ' αυτήν με το λάδι και την λανολίνη. Εκ των προτέρων λιώνουμε το κερί μέλισσας χωριστά σένα άλλο πήλινο ποτήρι και το ρίχνουμε μέσα στο λάδι και την λανολίνη που έχουμε λιώσει. Αμέσως μετά ρίχνουμε τον πολτό μήλου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και να σχηματίσουν μια λεία κρέμα.. Ύστερα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε σταγόνα-σταγόνα το ανθόνερο και ανακατεύουμε ταυτόχρονα, μέχρι να διαλυθεί το ανθόνερο στην λανολίνη. Το ξαναθερμένουμε μετά για λίγο και το περνάμε μετά από ένα τουλπάνι η από ένα στραγγιστήρι! Γεμίζουμε μετά ένα γυάλινο βαζάκι και το κλείνουμε καλά, αφήνοντας την κρέμα να κρυώσει. Έτοιμη η κρέμα μας για όλες της επιδερμίδες!
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε κομματάκια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό το οποίο αφήνουμε να βράζει ελαφρώς, και τοποθετούμε ένα άλλο πήλινο μπολ μέσα σ' αυτήν με το λάδι και την λανολίνη. Εκ των προτέρων λιώνουμε το κερί μέλισσας χωριστά σένα άλλο πήλινο ποτήρι και το ρίχνουμε μέσα στο λάδι και την λανολίνη που έχουμε λιώσει. Αμέσως μετά ρίχνουμε τον πολτό μήλου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και να σχηματίσουν μια λεία κρέμα.. Ύστερα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε σταγόνα-σταγόνα το ανθόνερο και ανακατεύουμε ταυτόχρονα, μέχρι να διαλυθεί το ανθόνερο στην λανολίνη. Το ξαναθερμένουμε μετά για λίγο και το περνάμε μετά από ένα τουλπάνι η από ένα στραγγιστήρι! Γεμίζουμε μετά ένα γυάλινο βαζάκι και το κλείνουμε καλά, αφήνοντας την κρέμα να κρυώσει. Έτοιμη η κρέμα μας για όλες της επιδερμίδες!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου