ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Πώς εξαφανίζω τις πανάδες


Η εμφάνιση των πανάδων οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ηλιακό φως αλλά και σε ορμονικές διαταραχές. Οι περιοχές όπου εμφανίζονται συνήθως είναι γύρω από τα μάτια, τα χείλη και τα ζυγωματικά. Η αντιμετώπισή τους δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά παίρνει χρόνο πάντα ανάλογα με την περίπτωση. Ο πιο εύκολος τρόπος για να μην φαίνονται ωστόσο είναι το μακιγιάζ:
1. Eπιλέξτε ένα κονσίλερ έναν τόνο πιο ανοιχτό από το δέρμα σας. Αποφύγετε τις ιδιαίτερα ανοιχτές αποχρώσεις, καθώς δημιουργούν ένα γκρι εφέ.

2. Τοποθετήστε ελάχιστη ποσότητα ταμποναριστά πάνω από τα σημεία που θέλετε να καλύψετε. Να θυμάστε πως όσο λιγότερη ποσότητα χρησιμοποιήσετε τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλ3. Εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπο το make-up ή την πούδρα που σας ταιριάζει, προσέχοντας να μην δημιουργηθούν αντιαισθητικά μπαλώματα. Το μακιγιάζ αποτελεί ωστόσο μόνο μια προσωρινή λύση του προβλήματος. Αν θέλετε κάτι πιο δραστικό, προτιμήστε τα προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι, τα οποία όμως πρέπει να ξέρετε ότι δεν εξαφανίζουν τις πανάδες, απλώς τις αποχρωματίζουν. Συγκεκριμένα, μειώνουν την ένταση του χρώματός τους, αν και είναι πιο αποτελεσματικές στις πιο πρόσφατες (2 έως 6 μηνών) και όχι σε αυτές που μπορεί να σας ταλαιπωρούν χρόνια. Αν τελικά επιλέξετε αυτή τη μέθοδο, προτιμήστε προϊόντα πλούσια σε AHA, δηλαδή σε α-υδροξυ-οξέα ή οξέα φρούτων.

Η επιστημονική λύση

Αν το πρόβλημα των πανάδων είναι χρόνιο και γίνεται ολοένα και πιο έντονο, αναζητήστε τη λύση στον δερματολόγο σας.
Πατήστε κατηγορία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου