ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Πώς ψήνω γαύρο στο φούρνο


Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά:
1
κιλό
Γαύρο
2
Μεγάλες
Ώριμες ντομάτες
1
Κούπα
Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1
Σκελίδα
Σκόρδο, ψιλοκομμένο
2
Κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2
Κουταλιές
Μάραθο, ψιλοκομμένο
2
Κουταλιές
Φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
¼
Κούπας
Ελαιόλαδο
¼
Κούπας
Χυμό Λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:

1.
Πλένετε το γαύρο και κόβετε το κεφάλι και τρβάτε μαζί τα εντόσθια. Εγώ αφαιρώ και το κόκαλο αλλά εάν δεν σας ενοχλεί μπορείτε να το αφήσετε και εάν το ψάρι είναι μικρό τρώεται και το κόκαλο.
2.
Αφού στραγγίξει το βάζετε σε ταψί ή πυρέξ.
3.
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κυβάκια. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα και τα ρίχνετε στο γαύρο, αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού να πάνει παντού.
4.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά, ανακατεύοντας μόνο μία φορά.
Στην κλασική συνταγή δεν βάζουν μάραθο, δυόσμο ή κρεμμυδάκια φρέσκα, αυτά είναι δική μου προσθήκη και εάν δεν σας αρέσει μπορείτε να τα παραλείψετε, αλλά προσθέτουν μια άλλα ωραία γεύση στο φαγητό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου