ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Πώς κάνω Μαυρομάτικα φασόλια στιφάδο

Τα υλικά μας250 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα
1 μεγαλούτσικο κρεμμύδ
ι2 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι κρασιού λάδι
3/4 κονσέρβας ψιλοκομμένα ντοματάκια
20-25 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
4 κουταλιές μηλόξυδο
Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα φασόλια τόσο όσο να κρατάνε. Τα σουρώνουμε κι αφήνουμε να μας περιμένουν.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βουτάμε σε ζεματιστό νερό.
Σε απλωτή κατσαρόλα βάζουμε λίγο νεράκι, το κρεμμύδι σχεδόν χοντροκομμένο και αφήνουμε να βράσει λίγο, προσθέτουμε το λάδι και τα φύλλα δάφνης και σοτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια και σβήνουμε με το ξύδι.
Μόλις η σάλτσα μας βράσει λίγο προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να βράσουν λίγο και προσθέτουμε και τα φασόλια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό ζεστό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα. Στο διάστημα αυτό δεν ανακατεύουμε με κουτάλα αλλά μόνο κουνώντας την κατσαρόλα.
Το συνοδεύσαμε με παντζάρια σαλάτα ελιές καλαμών και κρασί ροζέ Κρητικό!!!
Τα κρεμμυδάκια μπορούμε να τα βουτήξουμε ακαθάριστα μέσα σε νερό που βράζει για 2-3 λεπτά και μετά με ψαλίδι να κόψουμε τη ρίζα τους και να αφαιρέσουμε τα φλύδια. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε το "κλάψιμο". Εγώ τα καθάρισα γιατί ήθελα να βλέπω αν είναι γερά γιατί με περιμένανε καιρό τώρα σε κάποιο κουτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου