ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη



Προστατεύοντας το μωρό σας από το κάπνισμα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δώσετε στο παιδί σας ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή. Δεν είναι ποτέ αργά να σταματήσετε το κάπνισμα. Κάθε τσιγάρο που καπνίζετε κατά την εγκυμοσύνη βλάπτει το αγέννητο μωρό σας. Τα τσιγάρα περιορίζουν την παροχή οξυγόνου στο μωρό σας, έτσι ώστε η καρδιά του έχει πρόβλημα κάθε φορά που καπνίζετε. Τα τσιγάρα περιέχουν, επίσης, πάνω από 4.000 χημικές ουσίες.
Αν σταματήσετε το κάπνισμα τώρα
Η διακοπή του καπνίσματος θα ωφελήσει τόσο εσείς όσο και το μωρό σας αμέσως. Το μονοξείδιο του άνθρακα και των χημικών ουσιών θα καθαρίσει από το σώμα σας και τα επίπεδα οξυγόνου θα επιστρέψει στο κανονικό. Αν σταματήσετε το κάπνισμα:
θα έχετε λιγότερη πρωινή αδιαθεσία και λιγότερες επιπλοκές στην εγκυμοσύνη
θα μειώσει τον κίνδυνο θνησιγένειας
θα αντιμετωπίσει καλύτερα τη γέννηση
το μωρό σας θα αντιμετωπίσει καλύτερα τυχόν επιπλοκές γέννηση
το μωρό σας είναι λιγότερο πιθανό να γεννήσουν πρόωρα, έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόσθετο αναπνοή, τη διατροφή και τα προβλήματα υγείας που συχνά συνοδεύουν είναι πρόωρο
το μωρό σας είναι λιγότερο πιθανό να γεννηθούν λιποβαρή και να έχουν ένα πρόβλημα κρατώντας ζεστή: τα μωρά των γυναικών που καπνίζουν έχουν, κατά μέσο όρο, 200g (περίπου 8 ουγκιά) ελαφρύτερο από άλλα μωρά, και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά τη διάρκεια και μετά την εργασία και είναι πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις
θα μειωθεί ο κίνδυνος του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου,
Η διακοπή του καπνίσματος θα ωφελήσει επίσης το μωρό σας αργότερα στη ζωή. Τα παιδιά των οποίων οι γονείς καπνίζουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από ασθένειες που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη, όπως το άσθμα .
Όσο πιο γρήγορα κόψετε το κάπνισμα, τόσο το καλύτερο. Αλλά ακόμη και σε διακοπή τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας θα ωφελήσει εσάς και το μωρό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου