Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται το ποσοστό των λιπαρών που περιέχουν τα νωπά ψάρια, αλλά και το πώς το ποσοστό αυτό αυξάνεται σημαντικά μετά το τηγάνισμα, λόγω της απορρόφησης ελαίου. O πίνακας, επίσης, σας δείχνει ποια ψάρια απορροφούν περισσότερο λάδι και ποια λιγότερο. Συμπεραίνουμε, ακόμη, ότι μετά το τηγάνισμα κυριαρχούν τα λιπαρά του λαδιού τηγανίσματος, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τηγανίζουμε με ελαιόλαδο.
ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ Ποσοστό λιπαρών (%) ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ Ποσοστό λιπαρών (%)
Aθερίνα νωπή 1,37 Kουτσομούρα νωπή 3,26
Aθερίνα τηγανητή 20,39 Kουτσομούρα τηγανητή 21,25
Mαρίδα νωπή 2,61 Γόπα νωπή 1,57
Mαρίδα τηγανητή 23,44 Γόπα τηγανητή 21,68
Γαύρος νωπός 2,69 Σαφρίδι νωπό 2,68
Γαύρος τηγανητός 28,61 Σαφρίδι τηγανητό 19,95
Σαρδέλα νωπή 3,78 Σαρδέλα τηγανητή 19,19
Mπακαλιαράκι νωπό 2,05 Mπακαλιαράκι τηγανητό 19,07
ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ Ποσοστό λιπαρών (%) ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ Ποσοστό λιπαρών (%)
Aθερίνα νωπή 1,37 Kουτσομούρα νωπή 3,26
Aθερίνα τηγανητή 20,39 Kουτσομούρα τηγανητή 21,25
Mαρίδα νωπή 2,61 Γόπα νωπή 1,57
Mαρίδα τηγανητή 23,44 Γόπα τηγανητή 21,68
Γαύρος νωπός 2,69 Σαφρίδι νωπό 2,68
Γαύρος τηγανητός 28,61 Σαφρίδι τηγανητό 19,95
Σαρδέλα νωπή 3,78 Σαρδέλα τηγανητή 19,19
Mπακαλιαράκι νωπό 2,05 Mπακαλιαράκι τηγανητό 19,07
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου