ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΒΑΖΩΝ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα πλυμένα βάζα , το ύψος της οποίας θα είναι περίπου 8 εκ . ψηλότερο από αυτά . Τοποθετήστε στον πάτο της μία μεταλλική σχάρα , έτσι ώστε τα βάζα να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με τη φωτιά και τυλίξτε τα ένα - ένα με μία βαμβακερή πετσέτα , για να μην χτυπήσουν μεταξύ τους και σπάσουν . Γεμίστε την κατσαρόλα με ζεστό νερό τόσο όσο χρειάζεται για να τα καλύπτει , σκεπάστε την και ανάψτε το μάτι . Μόλις το νερό στην κατσαρόλα αρχίσει να βράζει , μετρήστε 5 λεπτά και κλείστε τη φωτιά . Βγάλτε προσεκτικά τα βάζα από μέσα , αφήστε τα λίγο να στραγγίσουν και γεμίστε τα με τη μαρμελάδα , αφήνοντας 2-3 εκ . κενό από την επιφάνεια της μαρμελάδας έως το καπάκι κάθε βάζου .
• ΒΑΖΑ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ Επιλέξτε με ιδιαίτερη προσοχή τα βάζα στα οποία θα βάλετε τη μαρμελάδα . Αυτά πρέπει να είναι γυάλινα και να κλείνουν αεροστεγώς , με ειδικά καπάκια με ελάσματα και φλάντζες από μαλακό λάστιχο , που εξασφαλίζουν καλό σφράγισμα .
Δείτε επίσης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου