ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Μικρά μυστικά για σωστή άσκηση


Η σωστή εκτέλεση ασκήσεων προϋποθέτει κάποιες μικρές μεγάλες λεπτομέρειες, στις οποίες πρέπει να δώσετε την ανάλογη προσοχή. Μόνο έτσι θα έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Μάθετε, λοιπόν, κάποια "μυστικά" που θα σας φανούν χρήσιμα για την επιτυχή έκβαση του στόχου σας. Γυμναστική την κατάλληλη ώρα:
Ξεκινήστε την άσκηση τουλάχιστον δύο ώρες αφού ξυπνήσετε και ολοκληρώστε τουλάχιστον δύο ώρες πριν πάτε για ύπνο. Οι ιδανικές ώρες είναι από 11.00-11.30 έως 13.00-13.30 και από 16.30 έως 19.00.
Σωστή επιλογή αθλητικών παπουτσιών:
Για κάθε τύπο γυμναστικής υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αθλητικών. Για παράδειγμα, αν σκοπεύετε να κάνετε τζόκινγκ δε μπορείτε να φοράτε τα παπούτσια που χρησιμοποιείτε για την αεροβική άσκηση. Επίσης, δεν πρέπει να είναι στενά, αλλά να υπάρχει ένα κενό διάστημα (περίπου ενός πόντου) ανάμεσα στη μύτη του παπουτσιού και του μεγάλου δαχτύλου. Τέλος, μη ξεχνάτε να δένετε τα κορδόνια, για να αποφύγετε τραυματισμούς.
Προσοχή στην υπερθερμία και την υποθερμία:
Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται. Σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος μπορεί να πάθετε υπερθερμία (ζαλάδα, πονοκέφαλος, δυσκολία προσανατολισμού...). Σε αυτή την περίπτωση, σταματήστε αμέσως την άσκηση. Για να αποφύγετε, όμως, την υπερθερμία, φροντίστε να καταναλώνετε αρκετή ποσότητα νερού πριν την έναρξη της γυμναστικής. Αν πάλι γυμνάζεστε σε χώρο όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλή, προστατεύστε τον εαυτό σας από την υποθερμία επιλέγοντας πολλά, αλλά λεπτά ρούχα για την άσκηση
πηγή:trikki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου