ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ζεστό αρωµατικό κρασί


Υλικά


1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί
2 ποτήρια νερό
1-2 κουταλιές ζάχαρη
(κατά προτίμηση μαύρη)
1 πορτοκάλι ή λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
5 γαρίφαλα
1/2 ποτηράκι κονιάκ (προαιρετικά)
Σκεύη
1 μεγάλη κατσαρόλα
1 μαχαίρι
1 ξύλινη κουτάλα
1 σουρωτήρι


Πώς θα το παρασκευάσετε

1. Καθαρίστε τη φλούδα του πορτοκαλιού ή του λεμονιού γύρω-γύρω σε ένα ενιαίο κομμάτι.

2. Βάλτε τη φλούδα και όλα τα υπόλοιπα υλικά -εκτός από το κρασί και το κονιάκ- στην κατσαρόλα και αφήστε τα να ζεσταθούν -όχι όμως να βράσουν- σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

3. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε μέσα το κρασί και το κονιάκ, ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήστε το μείγμα να μείνει για λίγη ώρα, μέχρι να αρωματιστεί καλά.

4. Περάστε το κρασί από το σουρωτήρι, για να αφαιρέσετε τη φλούδα και τα μπαχαρικά, και σερβίρετέ το όπως είναι χλιαρό
πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου