Bήμα 1ο Πλένετε καλά 5 πορτοκάλια, τα σκουπίζετε και αφαιρείτε τη φλούδα τους (μόνο το πορτοκαλί μέρος) κόβοντάς την περιμετρικά σε μεγάλες ροδέλες.
Bήμα 2ο Βάζετε σε ένα μεγάλο μπουκάλι με φαρδύ στόμιο τις φλούδες και 1 λίτρο κονιάκ. Κλείνετε καλά το μπουκάλι και το αφήνετε για 1 εβδομάδα στον ήλιο.
Bήμα 3ο Μόλις περάσει η εβδομάδα, βράζετε 1 κιλό ζάχαρη μαζί με 1 ξυλάκι κανέλας και λίγο νερό. Όταν λιώσει και κρυώσει, αδειάζετε το σιρόπι στο μπουκάλι με το αρχικό μείγμα μαζί με 1½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Το αφήνετε στον ήλιο για άλλες 3 εβδομάδες, φροντίζοντας κατά διαστήματα να το ανακινείτε καλά.
Bήμα 4ο Όταν το λικέρ είναι έτοιμο, το σουρώνετε, στη συνέχεια το φιλτράρετε με διηθητικό χαρτί και τέλος το βάζετε σε ένα μπουκάλι για λικέρ.
πηγή:vita.gr
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΛΙΚΕΡ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΑπάντησηΔιαγραφή