ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

9 (ακόμα) λόγοι που το σεξ είναι απαραίτητο





Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως όταν σκέφτεστε το σεξ ουδεμία σχέση μπορεί να έχει στο μυαλό σας η τόνωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος ή η διατήρηση του βάρους και της σιλουέτας σας. Ωστόσο όμως, το καλό σεξ προσφέρει…

1. Διώχνει το άγχοςΣύμφωνα με ερευνητές από την Σκωτία που μελέτησαν 24 γυναίκες και 22 άνδρες κρατώντας αρχείο για τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες, διαπίστωσαν πως οι πιο «ενεργοί» είχαν φανερά χαμηλότερα επίπεδα στρες όταν υποβλήθηκαν σε καταστάσεις που αυξάνουν τους δείκτες του όπως η ομιλία σε κοινό ή ανταπόκριση σε αριθμητικές πράξεις.
2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημαΗ καλή σεξουαλική ζωή που σύμφωνα με τους ειδικούς καθορίζεται περίπου στις μία με δύο φορές την εβδομάδα, συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α ή IgA που προστατεύει από κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις.
3. «Καίει» θερμίδεςΤριάντα λεπτά σεξ «καίνε» περίπου 85 θερμίδες ή και περισσότερο. Και σε περίπτωση που αυτό δεν σας φαίνεται και πολύ δελεαστικό, σκεφτείτε ότι μιλάμε για την... μία φορά; για αθροίστε λοιπόν το σύνολο και τότε θα.... δείτε την διαφορά!
4. Βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργίαΣε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό της Επιδημιολογίας και Κοινοτικής Υγείας στην Αγγλία, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η συχνότητα του σεξ δεν σχετίστηκε με αγγειακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο σε 914 άνδρες που παρακολουθούνται εδώ και 20 χρόνια. Αντιθέτως μάλιστα, διαπίστωσαν πως εκείνοι που έχουν σεξουαλικές σχέσεις μία ή δύο φορές περισσότερο την εβδομάδα, μείωσαν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά το ήμισυ σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα.
5. «Ανεβάζει» την αυτοεκτίμησηΑυτό το διαπιστώνει κανείς πολύ εύκολα αν παρατηρήσει τους ανθρώπους που «περηφανεύονται» για τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες. Σύμφωνα με την Gina Odgen, sex therapist, «Ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι λένε ότι έχουν σεξουαλικές σχέσεις είναι για να αισθάνονται καλά για τον εαυτό τους».
6. Βελτιώνει την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την γενναιοδωρία!Ο οργασμός αυξάνει τα επίπεδα μιας ορμόνης που ονομάζεται οξυτοκίνη που είναι γνωστή και ως η ορμόνη της αγάπης. Βοηθά λοιπόν στην «οικοδόμηση» της εμπιστοσύνης με τον σύντροφό μας ενώ έχει επίσης συνδεθεί και με το συναίσθημα της γενναιοδωρίας.
7. Μειώνει τον πόνοΣε πολλές έρευνες έχει διαπιστωθεί πως συμπτώματα πονοκεφάλων και όχι μόνο έχουν επηρεαστεί ή αντιστρόφως βελτιωθεί μετά το σεξ (και εδώ «υπεύθυνη» είναι η οξυτοκίνη). Μάλιστα σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Δελτίο της Πειραματικής Βιολογίας και της Ιατρικής στην Αμερική, 48 εθελοντές που εισέπνευσαν οξυτοκίνη σε ατμό μείωσαν σε αντίστοιχο ερεθισμό τσιμπήματος το όριο του πόνου τους στο μισό ή και περισσότερο.
8. Ενισχύει τους μυς των γεννητικών οργάνων
Οι γνωστές ασκήσεις Kegels που βοηθούν στην ενίσχυση των παραπάνω μυών και της περιοχής γενικότερα ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ακράτειας με το πέρασμα των ετών δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από ότι το ίδιο το σεξ.
9. Προσφέρει καλύτερο ύπνοΗ οξυτοκίνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού «προωθεί» επίσης και τον ύπνο που επίσης συνδέεται με πάμπολα οφέλη ανάμεσά τους και η διατήρηση σωστής αρτηριακής πίεσης αλλά και διατήρησης υγιούς βάρους.
πηγή:msn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου