Υλικά (Για 6 άτομα)
•1½ κιλό καλαμαράκια
•1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
•1½ φλιτζάνι αποφλοιωμένα ντοματάκια
•1 φλιτζάνι ρύζι
•1/2 φλιτζάνι λάδι
•Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμαράκια. Αν είναι μεγάλα, τα κόβετε σε ροδέλες. Βάζετε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα καλαμαράκια και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τα ντοματάκια λιωμένα, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνετε σκεπασμένα σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθούν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτετε αρκετό νερό (χρειάζονται 3 φλιτζάνια νερό για κάθε φλιτζάνι ρύζι) και, όταν το νερό βράσει, ρίχνετε το ρύζι, το ανακατεύετε καλά και το αφήνετε να ψηθεί σε σιγανή φωτιά.Θερμιδική αξία: 470 kcal η μερίδα.
To σχόλιο της διαιτολόγου: Πιάτο με χαμηλές θερμίδες που μας δίνει πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος B. Όσοι έχουμε χοληστερίνη, καλό θα είναι να αρκεστούμε σε μία μόνο μερίδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου