Υλικά (Για 20-30 κομμάτια)
Για το φύλλο: •1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού •1 ποτήρι του νερού λάδι •4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις •2½ κουταλάκια μπέικιν πάουντερΓια τη γέμιση: •2-3 ποτήρια του νερού μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια (όχι ξιδάτες) •3-4 μεγάλα κρεμμύδια •Λίγο δυόσμο •3-4 κουταλιές λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζυμώνετε το αλεύρι με το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει. Εντωμεταξύ, ετοιμάζετε τη γέμιση: Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζετε ελαφρά στο λάδι και προσθέτετε τις ελιές μαζί με το δυόσμο ψιλοκομμένο. Στη συνέχεια, ανοίγετε το φύλλο, το κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι και βάζετε πάνω μία κουταλιά της σούπας γέμιση και κλείνετε τα πιτάκια, πιέζοντάς τα στις άκρες. Τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Θερμιδική αξία: 160 kcal το κομμάτι.
To σχόλιο της διαιτολόγου: Πολύ καλή επιλογή για πρωινό ή για σνακ, πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες για ενέργεια, σίδηρο, αλλά και αντιοξειδωτικά, χάρη στο ελαιόλαδο και τις ελιές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου