ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μέτρια καλαμαράκια
2 κρεμμύδια
1 κιλό ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνιθο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασίλίγο αλάτι, μια πρέζα ρίγανη
1 1/2 κούπα ρύζι νυχάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και ψιλοκόβουμε τα κεφάλια τους. Αχνίζουμε τα κεφάλια μαζί με το ένα κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλικομμένα και αυτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδικά, το μισό αλάτι. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη. Αχνίζουμε το δεύτερο κρεμμύδι και το άλλο μισό σκόρδο με το λάδι και προσθέτουμε τα καλαμαράκια. Αφού τα αχνίσουμε σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες. Βάζουμε στο φαγητό λίγο αλάτι κα σιγοβράζουμε για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου