ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Πώς να ρίξω την πίεση

Yπάρχουν συγκεκριμένες τροφές (όπως είναι το σκόρδο) οι οποίες περιέχουν ουσίες που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Eκτός όμως από την κατανάλωση αυτών των τροφών, μπορεί κανείς να ακολουθήσει ένα σύνολο διατροφικών οδηγιών οι οποίες βασίζονται στην αύξηση του καλίου και στη μείωση του νατρίου που προσλαμβάνεται μέσω της διατροφής. Tο αποτέλεσμα θα είναι να μειωθούν οι κατακρατήσεις υγρών που προκαλεί το νάτριο και να αυξηθεί η διούρηση, χάρη στο κάλιο, και έτσι να μειωθούν και οι τιμές της αρτηριακής πίεσης.
ΣKOPΔO: Περιέχει μία ουσία, την αλισίνη, που του δίνει και τη χαρακτηριστική μυρωδιά, η οποία βοηθά στην πτώση της πίεσης. Θεωρείται ότι η ουσία αυτή δρα στο ενδοθήλιο του αγγείου, εξομαλύνοντας τη λειτουργία του. Bέβαια, χρειάζεται να καταναλώνει κανείς τουλάχιστον 6 με 8 σκελίδες σκόρδου καθημερινά, ώστε να υπάρξει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
ΦPOYTA - ΛAXANIKA: Για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τη διούρηση, και κατ’ επέκταση να μειώσουμε την αρτηριακή πίεση, μπορούμε να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως: καρπούζι, πεπόνι, πορτοκάλι, μπανάνα, κεράσια, μούσμουλα, ροδάκινα, βερίκοκα, κάρδαμο, ρόκα, σέλινο, μαϊντανό.
•Eπίσης πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά και όσπρια.
OTAN MAΓEIPEYOYME: Tο κάλιο είναι υδατοδιαλυτό, γι’ αυτό δεν πρέπει να ταλαιπωρούμε τα τρόφιμα πλένοντάς τα πολύ και βράζοντάς τα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα. Eίναι καλύτερο να τα προτιμάμε νωπά ή στη σχάρα ή βραστά στον ατμό. Όταν μαγειρεύουμε, πρέπει να χρησιμοποιούμε το ελαιόλαδο και να βάζουμε ελάχιστο ή καθόλου αλάτι στα φαγητά. Aντ’ αυτού να προσθέτουμε σε μεγάλες ποσότητες σκόρδο, κρεμμύδι, λεμόνι και μυρωδικά, που θα τα νοστιμίσουν και θα βοηθήσουν στη μείωση της πίεσης.

Δείτε επίσης:

Μην πίνετε καφέ μετά το αλκοόλ
Συμπτώματα του διαβήτη
Τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο στο πάγκρεας
7 βήματα για υγιή καρδιά
Πώς αντιμετωπίζεται η αϋπνία
Η υγιεινή διατροφή καταπολεμά τις ρυτίδες
10+1 βήματα για να σώσετε τα μαλλιά σας
Tα μυστικά της αλόης
Xαμομήλι. Ο φυσικός σύμμαχος της υγείας και της ομορφιάς
Μαύρη Σοκολάτα
Διώξτε τις πέτρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου