ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Πώς να φτιάξετε καπουτσίνο

1Βάλτε το φλυτζάνι του τσαγιού στο ψυγείο να κρυώσει. Θα χρειαστεί αργότερα για να φτιάξετε το αφρόγαλα

2Βάλτε στη μηχανή του εσπρέσσο όσο νερό χρειάζεται για να φτιάξετε μία ή δύο δόσεις espresso συν μισό φλυτζανάκι ακόμα που θα χρειαστεί για την παρασκευή αφρού

3Προθερμάνετε την καφετιέρα. Πατήστε το κουμπί που ανάβει το βραστήρα της καφετιέρας σας και περιμένετε μέχρι να σβήσει το ενδεικτικό λαμπάκι του θερμοστάτη

4Βάλτε μία ή δόσεις καφέ εσπρέσσο στο φίλτρο και τοποθετήστε το στο ειδικό εξάρτημα (θήκη του φίλτρου). Εφαρμόστε και περιστρέψτε το εξάρτημα στην κεφαλή φιλτραρίσματος της καφετιέρας σας

5Τοποθετήστε το φλυτζάνι του καφέ στη θέση του κάτω από την κεφαλή φιλτραρίσματος και πατήστε το κουμπί που ενεργοποιεί την αντλία νερού. Μόλις σχηματιστεί το καϊμάκι και παρασκευαστεί η επιθυμητή ποσότητα καφέ, κλείστε την αντλία

6Πατήστε το διακόπτη που παράγει τον ατμό στη μηχανή του εσπρέσσο και περιμένετε μέχρι να σβήσει το ενδεικτικό λαμπάκι του θερμοστάτη που δείχνει ότι ο ατμός είναι έτοιμος

7Εφαρμόστε στο ακροφύσιο του ατμού το ειδικό εξάρτημα αφρίσματος που διαθέτει η καφετιέρα σας. Ανοίξτε το διακόπτη του ατμού και βεβαιωθείτε ότι ο ατμός βγαίνει από το ακροφύσιο. Κλείστε ξανά το διακόπτη

8Ρίξτε στο κρύο φλυτζάνι το κρύο γάλα και τοποθετήστε το κάτω από το ακροφύσιο της καφετιέρας. Ο σωλήνας δεν πρέπει να ακουμπά στον πάτο του φλυτζανιού ώστε να περνάει ελεύθερα ο ατμός. Κρατήστε το φλυτζάνι από το χερούλι για να μην καείτε όταν αρχίσει να ζεσταίνεται από τον ατμό

9Ανοίξτε τον ατμό για 10 με 20 δευτερόλεπτα. Κλείστε τον μόλις σχηματιστεί παχύς αφρός πάνω από το γάλα. Το γάλα δεν πρέπει να βράσει, αλλά να φτάσει μέχρι τους 70-80 βαθμούς C διαφορετικά ο αφρός δε θα γίνει καλός και θα αλλοιωθεί η γεύση του

10Αδειάστε σιγά-σιγά κάνοντας κυκλικές κινήσεις ή με ένα κουτάλι τον αφρό στο φλυτζάνι με τον εσπρέσσο. Προσθέστε στη συνέχεια ζεστό γάλα που έχει μείνει στο κάτω μέρος του φλυτζανιού. Η αναλογία για τον τέλειο καπουτσίνο είναι 1/3 εσπρέσσο, 1/3 ζεστό γάλα και 1/3 αφρόγαλα. Εσείς βέβαια μπορείτε να την αλλάξετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

11Ο καπουτσίνος είναι έτοιμος! Αν θέλετε μπορείτε να προσθέστε λίγη κανέλα σοκολάτα σε σκόνη
κατηγορία
Πώς φτιάχνω καφέδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου