Σε μικρό μπρίκι γεμίζεις νερό λίγο πάνω από τη μέση, ώστε να έχει περιθώριο να φουσκώσει. Αν βάζεις ζάχαρη, προσθέτεις πρώτα τη ζάχαρη και μετα από λίγο τον καφέ. Καφέ βάλε μια φουσκωτή κουταλιά ή κανονική και λίγο ακόμα. Ένα βασικό στοιχείο είναι να το έχεις σε σχετικά χαμηλή φωτιά. Το δεύτερο είναι όταν φουσκώσει καλά και τον βάλεις στο φλυτζάνι, να μην τον ρίξεις μια και έξω, αλλά αργά, και να ανεβοκατεβάζεις το μπρίκι καθώς τον ρίχνεις, γύρω στα 10-15 εκατοστά. Λογικά θα πρέπει να το ανεβοκατεβάσεις 3-4 φορές έως ότου μπει όλος ο καφές στο φλυτζάνι.
κατηγορία
Πώς φτιάχνω καφέδες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου