ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τις φλέβες στα πόδια μου


οι κιρσοί και η διόγκωση των φλεβών προκαλούνται από την ελαττωματική λειτουργία ορισμένων βαλβίδων που επιτρέπουν την υψηλή διάχυση του αίματος στα αγγεία με αποτέλεσμα να «λιμνάζει» επ' αόριστον στις φλέβες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα αγγεία να πρήζονται, κάτι που γίνεται άμεσα εμφανές τόσο στην επιφάνεια της επιδερμίδας όσο και σε εκείνη των ποδιών. Επιπλέον, επειδή οι βαλβίδες των αγγείων φθείρονται και γίνονται ολοένα και πιο ελαστικές με την πάροδο των χρόνων, είναι πολύ πιθανόν να έρθεις αντιμέτωπη με το συγκεκριμένο πρόβλημα έπειτα από κάποια ηλικία.
Ιατρικές υποθέσεις.


Σε σοβαρές περιπτώσεις οι γιατροί προτείνουν τη σκληροθεραπεία. Αρκετοί ασθενείς αναφέρουν σημαντική βελτίωση της κατάστασής τους ύστερα από θεραπεία με laser, που μπορεί να σφραγίσει και πιο μεγάλες φλέβες.

Το τελευταίο «αντίο».

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορούν να εμποδίσουν την επανεμφάνισή τους.

Φρόντισε να ασκείσαι τακτικά και να διατηρείς το βάρος σου σε φυσιολογικά επίπεδα προκειμένου να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό σου και να ενδυναμώσεις τα τοιχώματα των αγγείων σου.

Περιόρισε το νάτριο (αλάτι), καθώς ενδέχεται να εντείνει το πρήξιμο στα πόδια.

Προσπάθησε να μη σταυρώνεις τα πόδια σου γιατί ασκείται ισχυρή πίεση στις φλέβες.

Απόφευγε την ορθοστασία και φρόντιζε να φοράς κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης σε περίπτωση που πρέπει να μείνεις πολλή ώρα όρθια, οι οποίες συμβάλλουν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζουν από τον πόνο.
πηγή:preventionmag
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου