ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Φυτά εσωτερικού χώρου τον Μάρτιο μήνα

Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, βγάλτε στο μπαλκόνι τις ποϊνσέττιες και τα κυκλάμινα που σας δώρισαν τα Χριστούγεννα και κλαδέψτε τα. Ελαττώστε το πότισμα στο ελάχιστο μέχρι τα φυτά να εμφανίσουν νέα ανάπτυξη.
Επίσης, καθώς το κρύο θα υποχωρεί, βγάλτε πάλι έξω όσα φυτά μεταφέρατε στο σπίτι για να τα προστατέψατε από την παγωνιά.
Αν χρειάζεται να αλλάξετε γλάστρες σε κάποια από τα φυτά σας, ο Μάρτιος είναι ο καλύτερος μήνας για να το κάνετε. Μην αλλάξετε γλάστρα σε φυτά που είναι ανθισμένα, περιμένετε το τέλος της ανθοφορίας τους για να το κάνετε.
Εκμεταλλευτείτε αυτές τις τελευταίες ημέρες πριν τα φυτά ξεκινήσουν νέα ανάπτυξη και καθαρίζετε τα φύλλα τους όσο πιο συχνά μπορείτε. Ένα χλιαρό ντους στη μπανιέρα σας όποτε βρίσκετε την ευκαιρία θα τους κάνει πολύ καλό γιατί και θα απομακρύνει τη σκόνη αλλά και γιατί θα τους επιτρέψει να απορροφήσουν την υγρασία του μπάνιου.
Φυτέψτε σπόρους ετησίων φυτών σε ρηχά δοχεία μέσα στο σπίτι για να τα μεταφυτεύσετε σε ένα περίπου μήνα στον κήπο ή στις γλάστρες σας. Σκυλάκια, πετούνιες, βιολέτες, περικοκλάδες, μοσχομπίζελα, πανσέδες, …… κι ένα σωρό άλλα, ελέγχοντας τις οδηγίες στα πακέτα των σπόρων για να υπολογίσετε ακριβώς πότε και πώς να τα φυτέψετε.
Μπορείτε σιγά-σιγά, ανάλογα με τον καιρό, να αρχίσετε να μεταφυτεύετε σε γλάστρες και τον κήπο τα φυτά από σπόρους που φυτέψατε τον προηγούμενο μήνα εφόσον έχουν φτάσει στο στάδιο των 4 φύλλων. Αν ο καιρός είναι ακόμη πολύ κρύος, καθυστερήστε τη μεταφύτευση λίγο ακόμα.
Κλαδέψτε τα φυτά που έχουν μεγαλώσει άνισα ώστε να ενισχύσετε την ανάπτυξή τους και να κάνετε την εικόνα τους πιο «γεμάτη».
Αρχίστε να ξανα-λιπαίνετε τα φυτά σας, χρησιμοποιώντας μικρές δόσεις στην αρχή και αυξάνοντας σταδιακά μέχρι να φτάσετε στην κανονική δόση περίπου στις αρχές Μαίου.
Ελέγχετε συχνά για ασθένειες και έντομα (κυρίως μελίγκρα/αφίδες και κοκκοειδή) που δυστυχώς σύντομα θα αρχίσουν να επισκέπτονται τα φυτά μαs
Πώς θα μάθετε τον καλό κηπουρό τού μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου