ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτήςΔευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Πολλά τα οφέλη από ένα ξύπνημα στις 7 το πρωί

Ευεργετικό είναι για το σώμα και τη διάθεση το ξύπνημα στις 7 το πρωί, σύμφωνα με τους βρετανούς επιστήμονες, που υποστηρίζουν πως όσοι σηκώνονται από το κρεβάτι γύρω στις επτά το πρωί είναι πιο υγιείς, διατηρούν την σιλουέτα τους σε καλύτερα επίπεδα και είναι πιο χαρούμενοι από όσους σηκώνονται δύο ώρες αργότερα.
Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Roehampton στη Μεγάλη Βρετανία μελέτησε τις συνήθειες και την κατάσταση της υγείας περισσότερων από χιλίων ατόμων, εξετάζοντας στοιχεία σχετικά με τις συνήθειες του ύπνου, τις διατροφικές επιλογές, το βάρος, τη γενική υγεία αλλά και την ψυχική τους διάθεση.Ο Ζοργκ Χάμπερ, μέλος της ερευνητικής ομάδας, αποδίδει το γεγονός στις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής. Οι πρωινοί τύποι, που ξεκινούν τη μέρα τους νωρίς, έχουν το χρονικό περιθώριο να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους και να τους μείνει και προσωπικός χρόνος, οπότε γλυτώνουν από το άγχος της καθημερινότητας.

Αντιθέτως, εκείνοι που κερδίζουν δυο ώρες ύπνου, χάνουν σε ηρεμία και ψυχολογική διάθεση, αφού από την ώρα που ξυπνάνε τρέχουν και αγχώνονται να προλάβουν τα πάντα.Κάντε, λοιπόν, μια προσπάθεια να ξυπνήσετε μια μέρα νωρίτερα απ’ ότι συνήθως και να τελειώσετε με όλες σας τις δουλειές. Έτσι, δε θα αγχωθείτε και θα έχετε λίγο χρόνο για εσάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου