ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Το αυγό είναι πλούσιο σε τονωτικές πρωτεϊνες

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Cambridge, το αυγό αποτελεί μια πλούσια πηγή σε τονωτικές πρωτεΐνες και συμβάλλει στην εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τους υδατάνθρακες, που συνήθως προσλαμβάνουμε καταναλώνοντας αρτοσκευάσματα, γλυκά και μπισκότα.




Πολλοί αποφεύγουν να τρώνε αυγά, λόγω των πολλών θερμίδων ή του φόβου για αύξηση των επιπέδων χοληστερίνης. Στην πραγματικότητα, όμως, θερμιδικά δεν απέχουν από ένα τοστ ή δυο φρυγανιές με μαρμελάδα και υπάρχουν τρόποι για να είναι υγιεινά.



Αλλά, αντί να τα τηγανίζουμε, ας τα βράσουμε ή να τα κάνουμε αμερικάνικα “scrambled eggs” που δεν περιέχουν καθόλου λάδι! Ρίχνουμε λίγο νερό στο τηγάνι και μετά από δύο λεπτά λεπτά ρίχνουμε δύο ασπράδια αυγού. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη γίνουν ομελέτα και τα συνοδεύουμε με ένα κομμάτι τυρί ή μια ντομάτα.



Έτσι, είναι έτοιμο ένα ιδανικό πρωινό για μια έντονη μέρα είναι έτοιμο, αφού η πρόσληψη πρωτεϊνών από το αυγό ενεργοποιεί τα κύτταρα του εγκεφάλου και δίνει ώθηση στο μεταβολισμό!

Ο σωστός τρόπος για να τρώτε ΦΡΟΥΤΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου