βολβούς θα βρείτε αυτή την εποχή στις λαϊκές αγορές και στα μεγάλα μανάβικα.
Σκεύη και εργαλεία
• Kατσαρόλα
•Γυάλινο δοχείο (που κλείνει) με φαρδύ στόμιο
• Σουρωτήρι Θα χρειαστείτε
• 1κιλό βολβούςΓια την άλμη
•2λίτρα νερό
•250 γρ.χοντρό αλάτι (αν δεν θέλετε να διατηρήσετε τους βολβούς σας σε άλμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξίδι από λευκό κρασί)
Πώς θα το παρασκευάσετε
1. Πλένετε πολύ καλά τους βολβούς και κόβετε όλες τις ρίζες και τα βλαστάρια.
2. Γεμίζετε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βάζετε μέσα τους βολβούς για να βράσουν. Όταν αρχίσει το νερό να κοχλάζει, αφήνετε τους βολβούς άλλα 10 λεπτά.
3.Στη συνέχεια, αλλάζετε το νερό και τους αφήνετε να βράσουν καλά μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι.
4. Όταν είναι έτοιμοι, τους στραγγίζετε, τους ρίχνετε μέσα σε κρύο νερό και τους αφήνετε για 24 ώρες, αλλάζοντας όμως το νερό 3 με 4 φορές σε αυτό το διάστημα.
5. Eτοιμάζετε την άλμη, βράζοντας το χοντρό αλάτι σε 2 λίτρα νερό μέχρι να διαλυθεί και αφήνετε την άλμη να κρυώσει καλά.
6. Pίχνετε την άλμη μέσα στο γυάλινο δοχείο και στη συνέχεια προσθέτετε τους βολβούς.
7. Eναλλακτικά, αν θέλετε να αποφύγετε το αλάτι, μπορείτε να μη φτιάξετε άλμη, αλλά να διατηρήσετε τους βολβούς σας σε γυάλινο δοχείο καλύπτοντάς τους με ξίδι από λευκό κρασί.8 Mετά από 6 -7 ημέρες, οι βολβοί σας θα είναι έτοιμοι και μπορείτε να τους απολαύσετε με λάδι (και ξίδι).
πηγή: vita.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου