ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

Αλάτι και μαγειρική

Στα λαχανικά

Το αλάτι απορροφά το νερό από τις τροφές, γι’ αυτό το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να «βγάλουμε» τα υγρά από τα λαχανικά, όπως π.χ το σπανάκι για να είναι «στεγνά». Φυσικά προσθέτουμε αλάτι για να βελτιώσουμε τη γεύση.Όταν βράζουμε λαχανικά προσθέτουμε αλάτι το οποίο βοηθάει στη διατήρηση του χρώματός τους.Το αλάτι κάνει τα φασόλια σκληρά γι’ αυτό το προσθέτουμε στο τέλος.

Στο κρέας

Δεν αλατίζουμε ποτέ το κρέας σχάρας πριν το ψήσουμε γιατί το αλάτι απορροφάει τα υγρά του κι αυτά απομακρύνονται από αυτό. Προσθέτουμε αλάτι στο τέλος.Σε αντίθεση με το ψήσιμο στη σχάρα, αλατίζουμε από την αρχή και ελέγχουμε στο τέλος αν χρειάζεται κι άλλο.

Στο ψάρι
Για να διατηρήσουμε το ψάρι το αλατίζουμε αφού το έχουμε προετοιμάσει για το μαγείρεμα.

Στα γλυκά
Το αλάτι προσθέτει στη γεύση των γλυκών, γι’ αυτό προσθέτουμε πολύ λίγο σ’ αυτά στο στάδιο της προετοιμασίας.
Δείτε επίσης:

Μάθε τα μυστικά για την ελιά
Τα μυστικά για «έξυπνο» τσιμπολόγημα
Τά μυστικά γιά τα αποξηραμένα φρούτα
Μάθε τα μυστικά για το Μελισσόχορτο
Μάθε τα πάντα για τον μαϊντανό
Οι αντικαρκινικές ιδιότητες στα καρότα
Μια χούφτα καρύδια την ημέρα
Τυρί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου