Δεν τρώμε αρκετά Ω-3 λιπαρά οξέα, δείχνουν οι έρευνες, ενώ όσο η διατροφή μας αλλάζει και γίνεται λιγότερο μεσογειακή, καταναλώνουμε και περισσότερα Ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία προκαλούν φλεγμονές στον οργανισμό.
Μάλιστα, μία πρόσφατη μεγάλη κινεζική έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τα περισσότερα Ω-6 λιπαρά οξέα και τα λιγότερα Ω-3 είχαν σχεδόν τις διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του εντέρου συγκριτικά με τις γυναίκες που είχαν μεγαλύτερη κατανάλωση Ω-3.
Τι να κάνεις:
Για να έχεις τη σωστή αναλογία αυτών των λιπαρών, απόφυγε τα συσκευασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία περιέχουν υψηλές ποσότητες των Ω-6 και προτίμησε τρόφιμα πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα όπως το μοσχάρι βιολογικής εκτροφής, το βιολογικό γάλα, τα χόρτα και τα λιπαρά ψάρια (π.χ, σαρδέλες).
Δείτε επίσης:
Το κάρυ σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα
Το κάρυ σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου