ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Χταπόδι με μελιτζάνες και πατάτες

Υλικά (Για 6 άτομα)

•2 κιλά χταπόδι •6 μέτριες μελιτζάνες •6 μέτριες πατάτες •1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) •1 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια ή 4-5 φρέσκες ντομάτες •1 ματσάκι μαϊντανό •2-3 φύλλα δάφνης •1 φλιτζάνι λάδι •Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένετε καλά το χταπόδι, το κόβετε σε κομματάκια και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να στραγγίξει καλά. Πλένετε τις μελιτζάνες, καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε 3-4 κομμάτια την καθεμία. Βάζετε το μισό λάδι να κάψει και τηγανίζετε για λίγο τις μελιτζάνες και, εν συνεχεία, τις πατάτες. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα. Ρίχνετε το κρεμμύδι. Βάζετε στην κατσαρόλα το χταπόδι και μετά από 2-3 λεπτά ρίχνετε την ντομάτα, το μαϊντανό, το πιπέρι και τη δάφνη. Βάζετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες πάνω από το χταπόδι και αφήνετε το φαγητό σκεπασμένο σε σιγανή φωτιά μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.

Προσοχή: Αν χρειαστεί να ανακατέψετε το φαγητό, κάντε το προσεκτικά, ώστε να μη λιώσουν οι μελιτζάνες και οι πατάτες.

Θερμιδική αξία: 665 kcal η μερίδα.

To σχόλιο της διαιτολόγου: Πρόκειται για ένα πολύ υγιεινό και ισορροπημένο πιάτο, που καλύπτει τις ανάγκες μας σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες και, επιπλέον, μας δίνει πολλά αντιοξειδωτικά.


Δείτε επίσης
-Καλαμαράκια πιλάφι
-Ελιοπιτάκια

Σουπιές με μαρούλια

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου