ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Μουσακάς νηστίσιμος

ΥΛΙΚΑ

6 μελιτζάνες φλάσκες6 πιπεριές
1 λρεμμύδι
1 κούπα ντομάτα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κούπα πλιγούρι
6 κσ. ελαιόλαδο
1 κγ. μίγμα μπαχαρικών για κιμά
λίγα φυλλαράκια δυόσμου
4 πατάτες
2 κσ. μαργαρίνη
λίγη φρυγανιά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε 3 κούπες νερό και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό όση ώρα φουσκώνοει το πλιγούρι. Κόβουμε τις μελτζάνες σε φέτες, τις αλοίφουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στο γκρίλ μέχρι να ροδίσουν. Σωτάρουμε τις πιπεριές σε κυβάκια μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το πλιγούρι, το αλάτι, την ντομάτα, το δυόσμο και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτα μέχρι να πιεί τα υγρά του. Απλώνουμε σε ένα πυρέξ τις μισές μελιτζάνες. Λιώνουμε τις καυτές πατάτες με τη μαργαρίνη στο μίξερ, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και καλύπτουμε το μουσακά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Δείτε επίσης
-Καλαμαράκια πιλάφι
-Ελιοπιτάκια
Σουπιές με μαρούλια
Χταπόδι με μελιτζάνες και πατάτες
Μαυρομάτικα φασόλια με χόρτα
Γεμιστά καλαμάρια
Μύδια σαγανάκι
Μυδοπίλαφο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου