ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εξυπνος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής



Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Θαλασσινά με φρέσκια ντομάτα και ρύζι

ΥΛΙΚΑ
6-7 μεγάλες καραβίδες
500 γρ. γαρίδες
1 κούπα ψίχα από μύδια
1 μικρό χταποδάκι βρασμένο
3 καλαμάρια
2-3 μικρές σουπιές
2 ντομάτες ώριμες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγο άνιθο
1 κρεμμύδι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 πράσσινη πιπεριά
2 κολοκυθάκια στον τρίφτη
1 κούπα ρύζι κίτρινο για πιλάφι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλικόβουμε τα καλαμάρια και τις σουπιές και κόβουμε το χταπόδι σε φετάκια. Αχνίζουμε τα καλαμάρια τις σουπιές και το χταπόδι μαζί με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Βάζουμε στο τηγάνι τις καραβίδες, τις γαρίδες, τα μύδια και την ντομάτα. Προσθέτουμε την πιπεριά σε φετάκια, τα κολοκυθάκια, το ρύζι και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτια για 20-30 λεπτα.
Δείτε επίσης
-Καλαμαράκια πιλάφι
-Ελιοπιτάκια
Σουπιές με μαρούλια
Χταπόδι με μελιτζάνες και πατάτες
Μαυρομάτικα φασόλια με χόρτα
Γεμιστά καλαμάρια
Μύδια σαγανάκι
Μυδοπίλαφο
Μουσακάς νηστίσιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου