ΥΛΙΚΑ
700 γρ. αλεύρι σκληρό
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κγ. αλάτι
1 κγ. χυμό λεμόνι
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
4 φρυγανιές τριμμένες
1 κούπα καρύδια
1/2 κούπα σουσάμι
κανέλα και γαρύφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, το λεμόνι, το νερό λίγο-λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε μια ζύμη ελαστική. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια και τα ανοίγουμε λεπτά φύλλα. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση και βάζουμε λίγη στο κέντρο κάθε φύλλου, τα ρολάρουμε, κολλάμε τις άκρες με λίγο νερό και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και μετά τις τοποθετούμε σε πιατέλα και σερβίρουμε περιχύνοντας με μέλι και σουσάμι.
Δείτε επίσης
-Καλαμαράκια πιλάφι
-Ελιοπιτάκια
Σουπιές με μαρούλια
Χταπόδι με μελιτζάνες και πατάτες
Μαυρομάτικα φασόλια με χόρτα
Γεμιστά καλαμάρια
Μύδια σαγανάκι
Μυδοπίλαφο
Μουσακάς νηστίσιμος
Θαλασσινά με φρέσκια ντομάτα και ρύζι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου